Čajot
Do 3 dní od objednania
Dostupnosť: január-december
Cena je orientačná, skutočná cena dostupná po objednaní.
Plody čajotu sú bohaté na vitamíny C, K a B6. Obsahujú veľa vlákniny a tiež zinok, meď, folát, mangán, horčík, kyselinu pantoténovú a draslík. Chutia podobne ako tekvica s jemne orieškovou príchuťou. Chayote je zelenina z čeľade tekvicovitých (cucurbitaceae). Zelená, v tvare avokáda alebo hrušky, s vrásčitou, zbrázdenou šupkou. Pod tenkou šupkou je zelená alebo biela dužina (dá sa nájsť aj pod týmto názvom) by sa mala konzumovať čerstvá alebo po tepelnej úprave – vyprážaná alebo varená, nemusí sa šúpať. Môže sa tiež plniť, plniť, pyré, marinovať, pridávať do rôznych druhov omáčok alebo sals. Jeho chuť je podobná tekvici
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.