Naša tekvica Kabocha, tiež známa ako japonská tekvica, je ideálna na pečenie, plnenie, maškrtenie a oveľa viac.
Podobá sa tekvici, no v skutočnosti je chuťou a textúrou bližšie k sladkým zemiakom. Po prekrojení hrubej, sýtozelenej šupky vás prekvapí jemná, červeno-žltá dužina vo vnútri. Kabocha má sladkú chuť, zamatovú textúru. Ak máte radi tekvicu a batáty, tak Kabocha bude túto jeseň určite vaším novým najlepším priateľom. Okrem toho, že je to chutné, je to aj super zdravé!
Rovnako ako tekvica, jej oranžová dužina má vysoký obsah antioxidačného beta-karoténu, čo znamená, že jej vitamín A je dobrý pre vaše oči. Výborným zdrojom vlákniny je aj vnútro pokožky. Okrem toho môžete použiť tekvicu Kabocha na dodanie sladkosti vášmu jedlu bez použitia cukru navyše!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.